5 gratis spel för iPhone och iPod Touch, som jag rekommenderar

by Johnny on 28 October 2008 · 88 comments

in Internet

Jag har alldeless nyss, ja, i förrgår, köpt en iPod Touch med 8 GB utrymme. Jag är jättenöjd. Verkligen nöjd är jag. Den kostade drygt 2100:-, ett bra pris till en ännu bättre mediaspelare. Inbygga Safari fungerar klockrent… Det bästa är nog alla program som man kan ladda ner till sin iPhone eller iPod Touch! Det finns program från alltifrån Apple och fristående utveckare, till medelsvenssons och datanördar. Här tänkte jag ta upp 5 stycken spel som jag gillar skarpt. Och dom är gratis! Du kan gärna tipsa om fler spel och program i kommentarerna. Här kommer listan: (Jag skriver iPhone som exempel.)

1. Labyrinth LE och 2. iBall 3D

Labyrinth Lite Edition, iBall3D

Två självklara spel i samma anda! Det klassiska Labirinth-spelet finns nu för iPhone! Tilta på telefonen och kulan rör sej mellan hålen.

3. Crash Landing

Crash Landing 1

Ett kul spel där du ska landa en rymdraket på månen genom att tilta din iPhone. Du måste ha rätt fart, och du gasar genom att “lyfta” telefonen uppåt, emot dej själv. Ja, du förstår själv. Det är beroendeframkallande om du inte klarar det första gången.

4. JellyCar

JellyCar

Ett roligt spel där du kör en bil av gelé, och du ska ta dej fram genom banorna med din lilla, eller stora, bil. Du kan förstora bilen medan du spelar (dock bara i några sekunder, sedan måste “kraften” laddas upp igen). Innan du spelar, klicka på ?, frågetecknet, som finns i den första menyn. Där finns instruktioner och kontroller. Rekommenderas!

5. SoL Free

Sol Free Solitaire

Finns 5 olika typer av Solitaire, som du spelar alldeless själv. Och det är alldeles gratis! Rekommenderas för dej som gillar Solitaire.

Trevlig spelning!

[tags] iPhone, iPod Touch, Labyrinth, iBall 3D, App Store, Apple, Crash Landing, JellyCar, SoL, Solitaire [/tags]

Related Posts with Thumbnails

{ 87 comments… read them below or add one }

Kurtan November 5, 2008 at 01:05

Tjaba!
snälla har fått en ipod touch i veckan och älskar den, diggar spelen som FAN också du visa !men en grejj bara, jhur fan kommer man in på intenret :s??
har föröskt allt snälla hjälp mig!

Jag försöker inställningar: Wi-Fi och sen hittar den bara en anslutning som heter skydive men den måste man ah lösenord till

vad gör jag :) lust att hjälpa?

robinowb@hotmail.com

Reply

sofie nyström December 9, 2008 at 11:51

hej. jag vill gärna ha hjälp med en sak. hur får man ner spel till iphone? nu har jag försökt jätte mycket och jag kommer verkligen inte på hur man gör. om du skulle kunna förklara för mig? :)

tack på förhand.
om du svarar, skriv på min mejl då.

Reply

Jonathan June 18, 2009 at 20:46

Hej har nys köpt min ipod touch och vet hur man synkroniserar spel men det kommer bara upp en ruta där det står att spelen inte kunde verifieras hjelp.

Ps. jag gjorde alla felstavningar så att fler skulle läsa detta.

Reply

Ili January 22, 2010 at 05:19

Tjena, undrar bara om du fick svar på din fråga, vill gärna veta hur man får ner spelen till min iphone..
Tacksam om du svarade, skicka gärna till min mejl.

Mvh Ili

Reply

Carl February 22, 2010 at 20:54

Du går till inställningar,Sen ner till affär,Sen skapa en konto. Obs! Du behöver inte fylla i kreditkort. Du kan trycka på NONE. Efter det går du till appstore sen loggar du in och sen laddar du ner gratis spel.

Reply

Yusef October 16, 2011 at 00:32

Man måste fylla i kreditkort det finns inget ställe där det står none,

Reply

johanna November 1, 2011 at 17:57

du går bara in på app store den heter (app store)

Reply

ipod December 20, 2008 at 18:24

jag får inte heller in spelen på min ipod t fattar inte hur man ska göra skicka ett mail är du snäll

Reply

Amé December 26, 2008 at 22:38

Great!
Öh jag gick in på Applestore i min Ipod touch och sen sökte ja på spelen och installerade dom x)

Reply

Elin Larsson December 27, 2008 at 17:49

Hej! Måste man bli medlem på applestore när man ska ladda ner spel till sin iPod? Dem frågar ju efter lösenord och användarnamn. Tacksam för svar, vill verkligen ha spel i den :)

Reply

johanna November 1, 2011 at 18:00

ja det måsste man men det är grattis du kan bara komma å nogon mejl och lössen vid nästa du kommer till står det visa kort men tryck på den då står det längst ner ingen om du tar den kan du ladda ner grattis spel lycka till

mvh johanna

Reply

Klas January 1, 2009 at 12:47

Hallå alla barn.
Jag tänkte förklara lite om ipod touch.
Internet är inte gratis. För att surfa måste ni ha tillgång till trådlöst nätverk. Hemma får ni använda en trådlös router eller surfa på grannens nätverk, om det inte är låst. Trådlösa nätverk brukar vara låsta då folk ogillar att andra tittar på nakna barn genom deras uppkoppling.
Program till ipoden måste laddas ned via iTunes appstore. För att göra detta måste ni registrera er där. Ev behöver ni uppge ett bankkortnummer. Prata med era kära föräldrar om detta så kanske de lånar ut sitt. Sen är det bara att tuta och köra.
Gott nytt/
Klas

Reply

Sami Jumisko January 8, 2010 at 17:38

Du kan komma in på nätet om det går en 2G lina underditt hus/lägenhet som det gör hos oss, Wifi-anslutningen står som default :)

Reply

Carl February 22, 2010 at 20:55

Du behöver inte fylla i kreditkort. Man kan välja NONE

Reply

Max January 2, 2009 at 22:44

Hej, för att kunna ladda ner spel till din iPhone så
Måste ni registrera er på itunes ->applestore man måste även registrera sitt kreditkort för att kunna ladda ner gratis program. Sedan går man in på appstore i sin iPhone sedan trycker man på top25 sedan på top free. Välj ett spel seda. Trycker du på free sen installera. // en hjälpsam :)

Reply

Joel January 11, 2009 at 20:14

Allså en fråga! Måste man ha förällrars bankkontonummer för att gå in på internet o ladda hem spel till Itouch?

Reply

John Ankarström January 11, 2009 at 20:37

Joel: Ja, man måste ha det för att hämta spel och program till iPod Touch/iPhone. Mest för att många applikationer kostar pengar (man måste ju ha något att betala med). ;-)

Reply

Carl February 18, 2010 at 09:02

Nej man måste in det. Man kan trycka på none när man kommer till bankkontonummer.

Reply

Julia January 11, 2010 at 23:53

Du behöver inte ange kontonummer, men om du inte gör det kan du ENDAST ladda ner gratis material :)

Reply

johanna November 1, 2011 at 18:04

inte om du vill ladda ner grattis spel då tar du ingen istellet för visa kort och sånt……

Reply

Adrian February 25, 2009 at 11:57

hej jag har lite problem med min Ipod touch jag har inte app store på den jag vet inte varfør snælla kan nån hjælpa meg skriv en kommentar snabbt hej då

MVH Adrian

Reply

John Ankarström February 25, 2009 at 18:27

Hej Adrian. Tyvärr vet jag inte varför du inte kan hitta App Store. Se till att du har Internet-uppkoppling och att den fungerar, annars vet jag inte så mycket mer.

Reply

Adrian February 28, 2009 at 17:36

Hej oki :( men jag har internet anslutning (mitt trådlösa internet. men hmm kan det vara något fel på ipoden?? några svar

MVH Adrian

Reply

John Ankarström March 1, 2009 at 08:33

Adrian: Prova med att återställa din iPod via iTunes, det kan fungera om det är fel på iPoden.

Reply

Adrian March 5, 2009 at 17:25

ok hmm hur då kommer se här varje da och några gånger per dag så kommer svara ganska ofta :D

Reply

Adrian March 6, 2009 at 14:39

ja jag gjorde det fortfarande ingen app store :(

Reply

Adrian March 6, 2009 at 14:41

Ipod: gå in på app store och sök free så kommer det massa spel

Reply

Emma March 21, 2009 at 18:55

hej!
jag undrar hur man lägger in filmer på sin ipod!
jaghar försökt på många olika sett men jag får det inte till att fungera!
jag är väldigt tacksam för svar. mejla mig i så fall

Reply

gustav July 1, 2009 at 18:04

Först lägger du in quicktime sen måste du konvertera alla filmer till quiktime.När du gjort det drar du bara filmerna till film-fliken på din itunes.Ha det kul med filmerna. MVH Gustav

Reply

Christian.E March 31, 2009 at 20:27

Tjabba Tjabba…jag har full koll på hur man hämtar spelen osv…men hur får man sen in dem i ipoden från I tunes där dom ligger under fliken program…det går INTE att göra på samma sätt som med musiken…någon som vet???

Reply

John Ankarström April 1, 2009 at 18:42

Hej Christian. Se till så att program synkroniseras med din iPod. Koppla in din iPod, öppna iTunes, och klicka på din iPod. Klicka på fliken Program, och se till att Synkronisera program är förbockat.

Reply

Malin April 12, 2009 at 14:31

Hej! jag har fått en iPod touch i veckan och jag förstår inte hur man får in musik eller spelen? måste man registrera sig någonstans? jag är jätte tacksam för svar, skriv gärna på mejl :)

Reply

lottaa May 6, 2009 at 13:54

jag har haft min ipod touch ganska länge nu men förstår ändå inte mycket.. när man lägger in låtar, och sen vill lägga in några fler, måste man då synkronisera hela biblioteket igen? jag ville ha in låtarna från min bärbara dator och min stationära men när jag la in från den stationära raderades de från den bärbara, eftersom den bara kan synkronisera med ett itunesbibloitek, någon som kan hjälpa mig? :)

Reply

John Ankarström May 6, 2009 at 22:17

Lottaa: Det fungerar bara att synkronisera iPod med ett iTunesbibliotek. Det finns en del lösningar: Du kan spara ditt iTunesbibliotek på ett nätverk, som båda datorerna har tillgång till. Mer kan du läsa i MacWorld-tråden.

Reply

Sabina July 5, 2009 at 12:59

Hejsan, jag fick en iPod Touch igår i födelsedagspresent och kan inte säga annat än att jag älskar den!

jag klarar av allt med den, förutom när det kommer till internet. går in på Wi-Fi och ansluter med vårat trådlösa, skriver in lösenord och sådär.. och sen står det att den är ansluten(gränsnittet längst upp i hörnet till vänster dyker upp) men jag kommer fortfarande inte in på safari, youtube osv. måste man fylla i alla fälten inne på Wi-Fi eller vadå? jag förstår inte.. !

Reply

John Ankarström July 5, 2009 at 18:17

Hej Sabina! Grattis i efterskott!
När du öppnar Safari, är det s.k. gränssnittet i vänstra hörnet kvar då?
Om inte, har anslutningen kopplats från. Om den är kvar, så kan det bero på inställningar, fast mest troligt är det att det är fel i anslutningen, routern. Prova med t.ex. en bärbar dator att ansluta till samma trådlösa nätverk och se om det funkar.

Reply

Rasmus July 10, 2009 at 20:05

Tjenare jag har ipod Nano. Jag har dratt ner några spel till Bibban så dem ligger under fliken Program. Hur får jag in programmen i Ipoden?

Reply

peter August 6, 2009 at 13:01

hejsan, surfar lite pa min ipod. Jag bara undrar om man ska ladda ner direkt till ipoden eller pa datorn! Svara pa min mejl snabbt tack! Mvh Peter!

Reply

niko September 11, 2009 at 20:18

Tjenna !
Jag fick min iPod Touch 2G (8gb) idag.
Jag har förstått att man kan surfa via trådlöst nätverk, men hur i helvete installerar man det trådlösa nätverket så att det fungerar att surfa från min iPod ??
Svar uppskattas, tack !

Reply

Victor September 21, 2009 at 21:52

Tja!
Jag har ett jätte problem :P jag har fixat ett spel (resident evil 4) och jag har det i biblioteket men det går inte att installera :S vad måste jag göra för att KUNNA köra det?
Svar tack :)

Reply

johnny September 26, 2009 at 10:15

Jag har fått problem.
Jag gick till iTunes Stor, skapade konto, loggade in, laddade ner några spel.
Sedan gick jag till “Affär” och auktoriserade datorn.
När jag ska överföra spelen till ipodden går jag till programfliken, klickar i synkronisera program och för över spelen. Den tänker ett tag men sedan händer inget.
Om jag går till “BIblioteket” under “program” kan jag dubbelklicka på spelen och då säger den att “Den här datorn är inte auktoriserad…”, men när jag skriver in lösenordet säger den att den här datorn är redan auktoriserad???
Är det någon inställning eller nått som är fel?

Reply

Name October 23, 2009 at 22:51

ja fick min ipod touch 64gb idag och har exakt samma problem, har du lyckats lösa det ?

Reply

Name October 24, 2009 at 00:51

ja fick min ipod touch 64gb idag och har exakt samma problem, har du lyckats lösa det ?

Reply

John Ankarström October 24, 2009 at 11:07

Hej,
Jag vet tyvärr inte vad som är fel i detta fall, prova att kontakta er återförsäljare och se var de har och säga. Hör gärna av er om resultatet.

Reply

John Ankarström October 24, 2009 at 13:07

Hej,
Jag vet tyvärr inte vad som är fel i detta fall, prova att kontakta er återförsäljare och se var de har och säga. Hör gärna av er om resultatet.

Reply

Alex November 20, 2009 at 19:12

man behöver inte kort jag tryckte på none jag har installerat alla hans spel men jag vill ha fler

Reply

Alex November 20, 2009 at 21:12

man behöver inte kort jag tryckte på none jag har installerat alla hans spel men jag vill ha fler

Reply

hasse December 26, 2009 at 02:56

hej
var gick du in för att ladda ner spel utan kort?svara gärna vill ha många spel.

Reply

John Ankarström December 26, 2009 at 18:48

Apple har en egen guide här: http://support.apple.com/kb/HT2534
Varsågod!

Reply

erika December 26, 2009 at 12:53

hej fick en ipod touch 3g , 8gb
älskar den! men den är lite avancerad i början.
men jag har några frågor

1 , tydligen måste man ge ut sitt banknr för att kunna skapa ett konto.
kostar det något när man skaffar kontot ?
kan dem bara ta pengar ?
någon avgift i månaden?

min avsikt är bara att skaffa “free” spel…
tack på förhand !

Reply

John Ankarström December 26, 2009 at 18:51

Hej Erika!

Nej, du måste faktiskt inte ge ut till banknummer, du kan använda iTunes Store utan kontokort: http://support.apple.com/kb/HT2534

Även om du skulle ange ditt banknummer kommer inte Apple / iTunes Store “bara ta” pengar från ditt konto :-) Det kostar heller inget när du registrerar ditt iTunes-konto, och det är ingen månadskostnad.
Det enda som kostar är när du köper apps (om de inte är gratis, vill säga).

Hoppas det löser sig!

Reply

julia December 26, 2009 at 18:31

tja, jag har fått en iphone i julklapp och jag undrar bara om du kanske vet hur man laddar ner gratis filmer på sin iphone. snälla hjälp mig. tack :)

Reply

John Ankarström December 26, 2009 at 19:00

Hallå där Julia,

Först grattis till julklappen! En iPhone är aldrig fel ;-)
Om du har en film i t.ex. formatet .mov (d.v.s. “film.mov”) på din hårddisk, kan du dra den till iTunes bibliotek. Synkronisera din iPhone med iTunes, och glöm inte att kryssa för “Synkronisera filmer” under Video-fliken under iTunes » Enheter » Din iPhone.
(Här kan du under “Video Playback” läsa om vilka videoformat som stöds.)

Om du har en film på en DVD-skiva, kan du använda HandBrake för att spara filmen på din dator. Se till att spara den i ett format som iPhone stödjer.

Jag passar även på att tipsa om att MacWorld har skrivit en guide till just detta i sitt december-nummer.

Lycka till!

Reply

Adam Elmallah December 30, 2009 at 00:41

Hejsan! Jag har jätte problem med min Ipod Touch.
Det är så att jag fick min ipod touch för ungefär 2 år sedan. Då fick man inte med Appstore på den som man får på de nya modellerna om man köper en Ipod Touch idag. Min fråga är hur jag kan få tag på appstore och sedan hur jag laddar ner spel till min ipod touch. Jag har ett konto på Itunes men jag har inte skrivit in mina bank uppgifter.
Snälla hjälp mig och berätta hur jag får appstore till min Ipod Touch.

Svara Snälla! :)

Reply

John Ankarström December 30, 2009 at 00:56

Hej Adam, har du provat att uppdaterat din iPod till senaste versionen? Du kan göra detta via iTunes.

Reply

Adam Elmallah December 30, 2009 at 12:42

Okej, men hur gör man det? Kostar det något?
För när jag trycker på Ipoden på min itunes så finns det att man kan uppdatera där men när man trycker där så kommer det upp att jag ska betala 38 kr om jag vill ha 3 nya applikationer.

Reply

samuel December 30, 2009 at 18:50

måste man ha itunes konto för att få ner program och spel till ipod touch??

Reply

John Ankarström December 30, 2009 at 21:36

Jepp, det måste du.

Reply

Adam Elmallah December 31, 2009 at 03:36

okej men när jag hat lämnat in min bankkorts information hur gör jag då?asså jag har ju ett konto redan eftersom jag kan logga in på min iTunes. Men om vi tar steg för steg,, hur ska jag göra efter att jag har skrivit in mina bankuppgifter???

Reply

John Ankarström January 2, 2010 at 23:31

1. Varför behöver du ett nytt konto på iTunes Store?
2. Följ anvisningarna och fyll i fälten, bara :)

Reply

jonte January 3, 2010 at 13:02

hej jag har en iphone men har glömt lössenet och namnet så jag vet inte vad jag ska göra kan non seja hur jag kan göra plz!

Reply

Nathalie January 8, 2010 at 12:15

Hej alla godhjärtade själar som känner för att hjälpa mig!

Fick min iPod idag och förstår absolut ingenting. Hur får jag ner filmer från min dator till iPoden, hur får jag ner allmän musik och framför allt, hur får jag ner apps/spel?

Snälla förklara löjligt noggrannt då jag annars inte kommer förstå.

Reply

Nathalie January 8, 2010 at 14:49

När jag ska ansluta Ipoden till datorn står det “kunde inte ansluta till iTune store” vad har jag gjort för fel?

Reply

chrille January 25, 2010 at 15:43

Hej skulle vilja veta om man måste bli medlem på applestore för att kunna ladda hem spel och sånt som det står free på. Har inte visa kort så undrar om man kan göra det utan att man behöver visa kort maila till min e-post chrille92_@hotmail.com tack på för hand:)

Reply

christian January 25, 2010 at 15:48

hej måste man bli medlem på appelstore för att kunna ladda ner det som det står free på för ha´r inget visa kort och känner ingen som har skicka svar till min hotmail tack i för hand chrille92_@hotmail.com

Reply

Sofia January 30, 2010 at 15:46

Hej, jag har nyss köpt en ipod touch, jag har laddat hem spel från en sida (ej itunes ) jag har lagt dom i biblioteket, och har gått in på “program” och synkroniserat med det står ” okänt fel” vad kan jag göra!?

Reply

John Ankarström January 30, 2010 at 16:54

Såvida du inte jailbreakat din iPod, måste du hämta alla spel och apps från iTunes Store.

Reply

Jessica February 9, 2010 at 23:18

Hej, har precis fått ett iPod touch 3g 8gb.
Har laddat ner tre gratis spel från iTunes och spelen har lagt sig i mitt bibliotek i kategorin program. Bara det att från början fanns inte Program som kategori på min Ipod, någon som vet hur man lägger till det? Har synkat den flera gånger med allt är som vanligt. Vore tacksam ifall någon kunde svara på min mejl, kram :)

Reply

johanstrand February 21, 2010 at 17:15

jag vill ha spel

Reply

marcus March 8, 2010 at 08:00

du gör allt i ituns

du måste bli medlem för att ladda ner spel till ipod touch

eller så jailbreakar du din ipod touch. ett tips använd blackra1n

Reply

marcus March 8, 2010 at 08:05

det finns inga grattis filmer till ipod touch
men du kan ladda ner dom

ladda då ner dom i mp4 format
eller ladda ner dom i dvd format sen gör om dom till mp4 format

du kan använda dvdvideosoft free studio

Reply

marcus March 8, 2010 at 09:00

du gör allt i ituns

du måste bli medlem för att ladda ner spel till ipod touch

eller så jailbreakar du din ipod touch. ett tips använd blackra1n

Reply

sebbe April 13, 2010 at 15:30

hur gör man ett itunes konto utan kreditkort?

Reply

John Ankarström April 13, 2010 at 16:42

Läs de andra kommentarerna innan du kommenterar.

Reply

jesper August 24, 2010 at 19:57

vf kan jag inte logga in på appe sore vid ipod touch

Reply

Vendela September 6, 2010 at 17:29

jag funderar på att köpa en ipod touch men min mamma säger bara “ Nä, det där är bara skit“ Är det de???

Reply

Max October 3, 2010 at 16:17

Hej!
Kan man andvända någon annan metod till att skaffa iTunes-konto, asså inte kreditkort?
Snälla svara! jag vill verkligen veta!

Reply

linn November 1, 2010 at 01:42

hej jag undrar om du kunde hkälpa mig med att ladda ner spel till ipod touch, hur gör man? Och hur funkar internet? :-)

är tacksam ifall du svara på min mail!

Reply

Mary January 18, 2011 at 15:12

Hej,Jag har köpt en ipod4 tuch nyss och jag vill ladda musik och spel cydia aa nåt sånt. behöver hjälp med det:-(

Reply

Mary January 18, 2011 at 15:15

Snälla svara! jag vill verkligen veta!
Jag har älskar att lysna musik men har inte i min ipod:-(
Snälla svara! jag vill verkligen veta!

Reply

adde January 20, 2011 at 04:57

jag vet allt det där om ipod och iphones jag har själv haft min ipod ett längre tag men jag kan svara på alla er frågor . Ni kan kontakta mig på facebook , mail eller msn

Reply

Mr Hundkennel January 27, 2011 at 15:25

Tack för tipsen!

Kan rekommendera Plants vs Zombies och broken sword serien

Reply

Anna January 27, 2011 at 19:58

Hallå, jag har en liten fråga, har försökt få ner Msn till min Ipod Touch, men står typ att man ska skriva i Lösenord och Användarnamn. Alltså måste jag skaffa ett id på itunes. Och min fråga är då. Kostar de att registrera Ipoden på iTunes? Eller är de gratis ?

Reply

Sofia February 12, 2011 at 12:36

Hejj!! alla som har ipod jag vill veta att vad heter hemsida som man kan ladda ner spel????

Hoppas att ni svara mig.

Reply

viktor June 10, 2011 at 23:28

Tja !
har nyss fått en iphone 4 (16gb) och undrar hur man för över spel till den från datorn utan att fylla i någon kreditkorstkod !?!

Reply

johanna November 1, 2011 at 18:10

du kan göra det från mobilen du går bara in på app store sen trycker du på bli medlem i det. för att få ett appel-id grattis när du kommer till andra sidan står det visa kort den trycker du pådär det står visa kort sen rulla ner där står det ingen om du trycker på den kommer du kunna ladda ner spel obs men fyl i det andra ocshå OBS! du kan bara ladda ner gratis spel free står det

Reply

johanna November 1, 2011 at 18:11

det heter (App Store)

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: