Chrome: Öppna bokmärken med kortkommando som i Safari

by Johnny on 3 August 2010 · 3 comments

in Google,Mac

Varför jag aldrig riktigt använt Chrome beror på att man inte kan öppna bokmärken med ett kortkommado, som vi Safari-användare blivit bortskämda med ;)

Until this year. Chromac är ett suveränt Chrome-tillägg som aktiverar -0-9 för att öppna bokmärken från bokmärkesfältet.

Det fungerar på nästan alla webbplatser, ironiskt nog inte på Chrome Extension Gallery. Rekommenderas!

Chromac – Google Chrome extension gallery.

Related Posts with Thumbnails

{ 3 comments… read them below or add one }

Joar September 24, 2010 at 14:37

Jag tycker att det verkar konstigt att den inte skulle fungera på just Chrome Extension Gallery och andra webbplatser. Den enda orsaken till det skulle vara om Chrome Extension Gallery använder ⌘ + 0-9 till något annat.

Eftersom Google vet att det är jobbigt när man returnerar false på inbyggda kortkommandon ska de inte göra det (även om Google Docs har en historia).

Kan det vara så att du hade Chrome Extension Gallery-fliken öppen innan du installerade tillägget?

Chrome-flikarna är sina egna processer; De laddar inte in nya plugins under tiden de körs.

För att nyinstallerade plugins ska aktiveras på en webbplats måste man först stänga fliken och sedan öppna en ny och navigera till samma webbplats.

Reply

Johnny September 26, 2010 at 21:44

Nope, inga av mina plugins verkar fungera på Chrome Extension Gallery, vilket förstås, som du säger, kan vara för att jag installerade dem när den fliken var aktiv. Omstart funkar inte.

Reply

Smslån May 30, 2011 at 20:23

Jag lärde mig ctrl + tab för att byta flik i chrome tidigare i veckan. Den snabbgenvägen är guld, dock så skulle jag vilja ha samma funktion som cmd + tab gör när man vill byta program. Alltså att när man trycker en gång så går den till det senaste öppna fönstret/programmet och samma knapp igen så byter den tillbaka igen. Klockrent med andra ord. Detta går väll inte i chrome antar jag? /Henrik

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: