Drömresan till Maldiverna

Maldiverna

Det har alltid varit något speciellt som lockat mig till stränder med vajande palmer. Förmodligen drömmen om något annorlunda, som finns riktigt långt borta. Denna passion för stränder har gjort att jag rest mycket i mitt liv och en av mina drömmar har länge varit att besöka Maldiverna.

För ett år sedan var det dags! Jag och min tjej åkte till Maldiverna och spenderade två veckor med att bara njuta av allt vi kunde uppleva. Vi hade bestämt oss för att spendera lite extra på vårat hotell denna gång, mycket eftersom vi kände att poängen med ett ställe som Maldiverna är att helt enkelt njuta av god mat, vackra stränder och underbar natur rent generellt.

Det finns självklart en hel del att göra på Maldiverna i form av kultur och sådant också, men inte på samma sätt som på ett större ställe. Med lite extra lyx som grundtanke hade vi alltså bokat ett hotell precis vid stranden. Dock valde vi denna gång bort all inclusive eftersom vi ville känna att vi hade möjligheten att äta på vilka restauranger vi ville utan att känna att vi slösade bort pengar vi redan betalat. Innan resan hade vi även tagit ett blancolån utan uc för att ha lite mer i reskassa och kunna unna oss lite extra.

Hotellet var av modell större och vi hade tur som fick ett rum som vette ut mot havet. Den utsikten vi hade kan inte jämföras med något annat tycker jag. Det är nämligen något med Maldiverna som inger ett lugn som jag inte upplevt någon annanstans. Kanske det faktum att det ligger i mitten av ingenstans, vem vet!

Dykning i Maldiverna

Vi spenderade de första dagarna med att varva ned från jobb och vardagsrutiner genom att ligga på stranden eller vid den fantastiska poolen vid hotellet. På kvällarna utforskade vi olika restauranger och försökte äta så mycket kulturtypisk mat som det bara gick. Till frukost satsade vi på färsk frukt som smakade helt otroligt gott!

Eftersom vi dock kände att vi även ville se lite av Maldiverna så bestämde vi oss för att en dag hyra en bil. Med hjälp av den tog vi oss runt ganska bra och fick se spännande vikar och intressanta djur som vi annars inte skulle kunnat bekanta oss med.

Jag är verkligen glad att vi satsade på en riktig njutar-semester när vi åkte till Maldiverna. Det är en fantastisk plats och jag hoppas att jag kommer få möjlighet att resa tillbaka till landet någon gång i framtiden.

Comments are Disabled