En aktiv semester på Nya Zeeland

Nya Zealand

Jag har alltid velat åka till Nya Zeeland och har därför sparat pengar i mer än ett år för att det skall bli verklighet! Det bästa av allt – jag är här och skriver detta från Auckland.

Vi flög in för ett par dagar sedan och har redan hunnit se massor. Det gäller att passa på när man bara har en begränsad tid att uppleva ett land, inte sant?

När vi först anlände var vi rätt påverkade av tidsskillnaden men det gick över mycket snabbare än jag trodde att det skulle göra. Vi spenderade därför den första dagen i Nya Zeeland med att utforska Auckland. Det är en annorlunda stad på många sätt, en storstad men ändå med en småstadskänsla som man sällan ser i större städer.

Nya Zeeländarna är trevliga människor och man förstår snabbt att det är ett folk som gillar att vara utomhus. Av vårt vandrarhem fick vi veta att det gick att hyra cyklar i Auckland så den andra dagen på plats var det cykeltur som gällde och vi cyklade i princip överallt. Det var ett nytt sätt för oss att se en plats vi inte varit förut och verkligen något jag kan rekommendera även om våra ben värkte ganska intensivt när vi kom tillbaka till vårt rum.

Bungy Jump Kawarau

Dag tre i Nya Zeeland var det så dags att ta sig norrut för att göra en av höjdpunkterna på vår resa – bungy jumping! Vi hoppade vid ett helt fantastiskt berg med en utsikt man sällan ser i denna värld. Jag ska villigt erkänna att jag var riktigt nervös men när det väl var gjort var jag glad att jag faktiskt vågade.

Tillbaka i Auckland firade vi ordentligt. Imorgon är det dags att resa vidare för den här gången och vi kommer bland mycket annat att se platsen där de spelade in Lord of the Rings och Hobbit-filmerna. Det ska bli kul tycker jag eftersom jag är ett stort fan av alla filmerna.

Hobbiton

Vi skall även passa på att lära oss att surfa, förhoppningsvis se mycket av naturlivet på Nya Zeeland och en hel massa andra saker som vi ännu inte vet om.

Jag är riktigt nöjd med att ha bestämt mig för att åka hit till Nya Zeeland och ser verkligen fram emot vad morgondagen och resten av min tid här i landet har att erbjuda.

Comments are Disabled