Nya upplevelser i Manila

Flippinerna

När jag bodde i Asien försökte jag så ofta jag kunde åka på resor till olika länder i regionen. En av gångerna föll mitt val på Filippinerna, något jag absolut inte ångrar.

Jag landade i Manila en sen kväll och tog en taxi till mitt hotell. Vad som slog mig omgående var hur vänliga alla var, vart man än kom möttes man av leenden och hjälpsamhet. Eftersom jag var rätt trött efter flygningen slocknade jag rätt fort för natten när jag kom in på mitt rum.

Nästa dag hade jag arrangerat att träffa en bekant som bodde i Manila så jag åt en tidig frukost och tog en taxi till de centrala delarna av Manila. Vi vandrade runt en del innan vi tog lunch och jag blev rätt imponerad av all historia jag lärde mig från min vän.

Sedan bar det av till San Agustin-kyrkan, en berömd kyrka i Manila. Den var förvånande modern i sitt utseende men jag gillade verkligen att gå in och beundra arkitekturen.

Filippinsk mat

En sak som verkligen förvånade mig i Filippinerna var dess matkultur. Det är ju inte direkt så att maten är berömd över hela världen. Själv hade jag någon slags ide’ att maten säkert var densamma som i resten av Asien men oj vad fel jag hade.

Det finns många lokala varianter i varje land och Filippinerna är inget undantag. Något jag gillade var att det i många rätter fanns tydliga influenser från den spansktalande världen, vilket är intressant med tanke på Filippinernas historia.

En sak jag försöker göra när jag besöker ett nytt land är att besöka det historiska museet. Man får alltid en sådan bra känsla för hur ett land är genom att se till vad landet har gått igenom under hundratals år.

Manilas historiska museum var inget undantag och jag spenderade många timmar med att lära mig mer, trots att museet inte är särskilt stort. Dessutom är det mycket prisvärt och jag kommer definitivt att rekommendera alla som åker till Manila att åka dit.

På kvällen mötte jag återigen upp med min vän/bekant för en kväll ute på stan. Det blev några öl på en slumpmässigt vald krog och sedan gick vi till ett casino och spelade lite roulette. Tyvärr vann vi inget, men det gjorde inte så mycket :).

En dag skulle jag verkligen vilja se mer av Filippinerna än jag fick chansen att göra denna gång. Min dröm vore att hyra en bil och resa runt i landet under ett par veckor. Ofta är det ju så att huvudstaden skiljer sig något från resten av landet och jag är övertygad om att Filippinerna inte är ett undantag.

Comments are Disabled