Varför jag använder TextMate

by Johnny on 26 July 2010 · 5 comments

in Mac,Utveckling

Varför jag använder TextMate from John Ankarström on Vimeo.

Den första “riktiga” (inte Notepad) textredigeraren jag provade var Notepad+ för Windows — ful, men helt ok. När jag köpte mina två Macar började jag använda Smultron, men upptäckte sedan TextMate. Jag är inte säker, men jag tror jag hittade den på Jaiku, förmodligen tack vare Peter Lindberg (@plindberg) eller Oa Berg (@osserpse).

Den här videon sammanfattar mina favoriter i TextMate, fast jag glömde få med att det är superenkelt att “re-align:a” text (ställa upp koden på rätt linje) i Text-menyn (cmd-alt-8/9, stäng av cmd-alt-8 för Universal Access-zooming i Systeminställningar).

Det är är också första gången jag, “for real,” provar att göra och publicera en screencast, inspirerad av Nikke Lindqvist. Det är precis sådana här genomgångar som jag tycker passar sig bättre i videoformat än i text (läs även min kommentar på Nikke Index, fast jag har nog ändrat mig lite sedan dess — Nikkes sammanfattning var lagom lång (-:).

Önska mig lycka till, och berätta gärna vad ni tycker nedan. ;)

Uppdatering: Förresten finns det en nästintill kopia av TextMate för Windows: enter TextShell. Den är minst lika bra ;)

Related Posts with Thumbnails

{ 5 comments… read them below or add one }

Andreas Johansson July 26, 2010 at 12:09

Snyggt gjort, men saknar fortfarande en stor funktion i Textmate och dess hantering av projekt – koppling via ftp. Och nej – FTP-tillägget är bara skit ;)

Annars är Bundles (och verktyget för den delen) i Textmate helt fenomenalt.

Reply

Johnny July 26, 2010 at 13:59

Det använder man Transmit till, serru ;-)

Reply

Erik October 17, 2010 at 23:10

Kul med film men jag tror du får försöka planera den lite mer nästa gång. Du hade nog kunnat dra ner filmen till hälften av tiden och ändå fått med allting du sa :)

Reply

Johnny October 17, 2010 at 23:17

Ja, nu provade jag mest formatet, planerade inte så mycket.

Reply

Smslån May 30, 2011 at 20:28

Jag har hört mycket bra om textmate, men själv kör jag Coda, en riktigt enkelt och bra texteditor som jag har sett flera av programmerarna på t.ex. http://net.tutsplus.com/ använder. Om det är någon större skillnad på Textmate och Coda vet jag dock inte. /Henrik

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: